علت زرد شدن نقره چیست؟

نقره یکی از عناصر شیمیایی جدول مندلیف با نماد Ag  که عدد اتمی آن 47 می باشد. این فلز براقیت بسیار بالای داشته و در پوسته زمین به شکل عنصر های خالص و آزاد همراه با انواع آلیاژ های دیگر مانند طلا و فلزات ترکیبی دیگر قرار دارد. فلز نقره مدت هاست که به عنوان یک فلز گرانبها شناخته می شود.

کاربردهای فلز نقره

نقره کاربرد های مختلفی دارد از جمله در انواع پانل های خورشیدی ، ساخت زیورآلات ، انواع ظروف ، اتصالات الکتریکی استفاده می شود اما این فلز در حالت محلول رقیق نیترات نقره و ترکیباب آن برای ضد عفونی کننده و میکروبیوسید مورد استفاده قرار می گیرد. اما نکته جالب در این نوع فلز ها آلیاژ های لحیم و لحیم کاری ، مصارف دندانپزشکی و تراشه های LED می باشد که مصارف صنعتی استفاده از فلز نقره می باشد.

علت زرد شدن فلز نقره
علت زرد شدن فلز نقره

عیار نقره

در اغلب نقره فروشی ها عدد یا نشانه حک شده روی محصولات 925 می باشد که این عدد بالا ترین عیار نقره در ساخت زیورآلات می باشد اما شاید عدد990 یا 950 را نیز شنیده باشید که گاهی اوقات در بعضی از نقره های دست ساز ایرانی این عدد حک شده است. اما سئوال اصلی این است که عدد 925 به چه معنا می باشد؟ عیار 925 در اصل عدد 92.5 بوده و بدین معنا است که 92.5% از فلز به کار رفته در ساخت آن محصول نقره می باشد و 7.5% باقی مانده از فلزات ترکیبی دیگر است و افراد مختلف هنگام خرید انگشتر نقره مردانه گاها به اشتباه می افتند.

روکش طلا برای محصولات نقره

با توجه به افزایش قیمت طلا در چند سال اخیر افرادی علاقه زیادی به خرید انواع زیورآلات نقره دارند از این رو انواع کارگاه های ساخت زیورآلات نقره با انجام انواع آبکاری های طلا و رادیوم (طلا سفید) باعث زیبایی بیشتر و دوام طولانی تر هر کدام از محصولات می شوند. اما باید این مورد را در نظر بگیرید که روکش طلا برای محصولات نقره باقی نخواهد ماند و بعد از مدتی از بین خواهد رفت ، و رنگ محصول به رنگ نقره ای تغییر خواهد کرد.

علت زرد شدن نقره چیست؟

یکی از دلایل عمده علت زرد شدن نقره را می توان قرار گرفتن این فلز در معرض رطوبت  با هوا و واکنش های شیمیایی دانست که به تدریج و با گذشت زمان فلز نقره را اکسید می کند و آن را از رنگ نقره براق به رنگ زرد روشن تبدیل می کند به طور خاص یک ماده شیمیای به نام سولفید هیدروژن عامل اکسیدایسون و تغییر رنگ نقره می شود.

علت زرد شدن نقره
علت زرد شدن نقره و راه های برطرف کردن آن

چگونه رنگ زرد نقره از بین ببریم؟

برای اینکار راه های متعددی وجود دارد از جمله استفاده از یک خمیر جوش شیرین برای اینکار کافیست دو قسمت جوش شیرین را با یک قسمت از آب مخلوط کنید تا خمیر به دست آید ، سپس به آرامی آن را روی جواهرات بمالید و بعد یک پارچه نرم یا حوله را بشویید و آن را خشک کرد سپس برای مدت چند دقیقه آن را در محیط خشک قرار دهید. البته روش های متعدد دیگر در مقاله روش تمیز کردن نقره وجود دارد که می توانید آن را مطالعه کنید.

چگونه از زرد شدن نقره جلوگیری کنید؟

هرگز زیورآلات نقره را با طلا کنار هم قرار ندهید، در این صورت نقره به دلیل جذب شدن زرد می شود. نقره را خشک نگه دارید و از آن در  حمام، شنا و چشمه های آب گرم از استفاده نکنید. جواهرات نقره باید دور از اشعه ماوراء بنفش، گوگرد، دود و هوای گرم نگهداری شوند تا از ایجاد لکه های سیاه سولفید نقره جلوگیری شود.

جمع بندی

با توجه به حساسیت فلز نقره و اکسید شدن آن  در قرار گرفتن در هوا پیشنهاد میکنیم حتما زیورآلات نقره را کنار طلا قرار ندهید و در مواقع که عرق بدن شما روی نقرجات باقی مانده حتما آن را با استفاده از یک شیشه پاک کن و یک دستمال تمیز کنید . در این مقاله سعی کرده ایم در مورد علت زرد شدن نقره و روش های برای جلوگیری یا برطرف کردن آن صحبت کنیم. همچنین اگر قصد خرید انگشتر نقره دارید حتما محصولات وب سایت سیلور تی تی را مشاهده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *